Kirjalan Paahtimo – Meistä

Kirjalan Paahtimo – Meistä

Me ollaan, Kirjalan Paahtimo – mikkeliläinen loppuvuodesta 2018 perustettu pienpaahtimo. Paahtimomme sai alkunsa Kirjalan vanhan puutalokaupunginosan sydämessä, josta se vuoden 2020 keväällä muutti Saimaan sykkeeseen Heimariin. Samaan aikaan aloitimme kahvilatoiminnan Mikkelin Nuijamiehen kaupunginosassa.

Paahtimo

Olli sai ensimmäisen kerran idean omasta paahtimosta maistaessaan Porvoon matkalla “veret seisauttavaa” kahvia. Kyseessä oli pienpaahtimon kahvi. Tämän jälkeen Ollilla alkoikin tiivis tutkimusmatka ja opiskelu kahvin maailmaan ja saloihin, joka jatkuu vielä tänäkin päivänä. Ensimmäinen paahdin suunnitteltiin yhdessä paikallisen metalliseppäystävän kanssa, mutta tämä omatekoinen paahdin on sittemmin korvattu Giesenin W15 paahtimella, jolla Olli paahtelee Kirjalan kahveja useamman kertaa viikossa, välillä jopa viikonloppuisin.

Kahvi

Kahvi on toimintamme sydän. Valikoimastamme löydät ainutlaatuisia ja tarkoin valikoituja kahveja eri puolilta maailmaa. Valikoimastamme löydät vaalea-, keski- ja tummapaahtoisia vaihtoehtoja, joista jokainen tarjoaa uniikin makuelämyksen. Etsimme jokaiselle kahville sen oikean reseptin varmistaaksemme laadun ja täydellisen lopputuloksen. Löydät myös vaihtoehdot kofeiinittomalle kahville, mikäli nautit kahvihetkistä mutta et kofeiiniövereistä.

Laadukas ja vastuullisesti tuotettu kahvi on meille ensisijaisen tärkeää. Hankimme papumme Etelä- ja Väli-Amerikasta sekä Afrikasta, varmistaen, että tarjoamamme kahvi on sekä herkullista että vastuullisesti viljeltyä. Tuoreus ja laatu ovat meille kahvinvalmistuksessa keskeisiä arvoja parhaamman maun tarjoilemiseksi. Jokainen kahvipapu paahdetaan artesaanityönä ja jauhetaan tuoreena pavuista, jotta voimme säilyttää kahvin aromit mahdollisimman pitkään.

Kahvila

Panostamme myös kahvitarjoilussamme esteettisyyteen ja visuaaliseen hienostuneisuuteen. Henkilökuntamme on koulutettu täydellisten maitokahvien valmistukseen ja lattetaiteeseen, jotta voimme tarjota asiakkaillemme kuvauksellisia ja visuaalisesti herkullisia kahvihetkiä. Lisäksi käytämme söpöjä kahvikuppeja, joita olemme onnistuneet löytämään kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista joka tukee osittain myös kiertotaloutta. Suodatinkahvi on suosituin asiakkaidemme valinta, mutta tarjoamme myös erilaisia espressopohjaisia maitokahveja ja sesongin vaihtuvia herkkujuomia, jotka ovat kasvattaneet suosiotaan nopeasti.

Emme tokikaan unohda tee-ystäviämme! Tarjoamme laadukkaita teelaatuja eri menetelmin valmistettuna, ja kahvilan valikoimastamme löytyy vaihtoehtoja niin haudutetuista teistä kuin itse blendatuista chailatteistakin. Teet hankimme Helsingistä TeeMaalta, joka maahantuo Suomeen laadukkaita irtoteelajikkeita sekä matchaa.

Herkullisia leivonnaiset ja annokset omasta keittiöstämme!

Kirjalan Paahtimon keittiössä jokainen tarjottava valmistetaan rakkaudella ja huolella. Meillä jokainen työntekijä osallistuu keittiön puuhasteluihin, ja kokkaustaitojemme perustana on vuosien kokemus sekä inspiraatio, jonka löydämme ympäröivästä maailmasta ja internetistä.

Vuosien varrella olemme hioneet valikoimaamme vastaamaan asiakkaidemme toiveita ja pysyneet ajan hermolla seuraamalla herkästi muuttuvia trendejä. Uudet ideat voivat saada alkunsa vaikkapa matkoilta maailmalle, ja pyrimme aina sovittamaan ne omaan kahvilamme tyyliin. Esimerkiksi Kirjalan italialaistyylinen focaccia syntyi inspiraationa Italian matkalta ja on saanut kiitosta herkullisista, mutta yksinkertaisista täytteistään.

Erityisruokavaliot ovat tärkeä osa valikoimaamme, ja tarjoammekin suuren osan makeista leivonnaisistamme myös gluteenittomana vaihtoehtona. Asiakkaidemme suosikeiksi ovatkin nousseet erityisesti mantelicroissantit ja aamiaissämpylät, jotka houkuttelevat kävijöitä jopa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulemaan nauttimaan tarjottavistamme.

Myös Hapanjuurileipänen ja yllättävän vegaaninen Porkkanakakku ovat suosittuja valintoja. Aamiaisella erilaiset kananmuna- annokset ja aamiaiscombot ovat myös saavuttaneet suuren suosion asiakkaidemme keskuudessa.

Tervetuloa nauttimaan!

Takaisin blogiin