Pienpaahtimo, jossa maailman maut kohtaavat saimaalaisen käsityöläisyyden!

vanhoja kahvikuppeja pinossa, johon päällimmäiseen kaadetaan kahvia

Matka Mikkelistä Saimaalle

Kirjalan Kahvipaahtimo on 2018 vuonna perustettu mikkeliläinen pienpaahtimo, joka sai alkunsa Kirjalan vanhan puutalokaupungiosan sydämessä. 2020 keväällä se otti uuden askeleen ja muutti Saimaan sykkeeseen Heimariin.

Paahtimossa kahvit paahdetaan manuaalisesti artesaanityön mukaisesti.

Kirjala on laajentanut toimintaansa ja menestystään varmalla otteella, ja tekee laajaa yhteistyötä paikallisten yritysten ja isojen päivittäistavaraketjujen kanssa. Verkkokaupan avulla artesaanikahvia pystytään tarjoilemaan myös maailmalle.

Paahdamme kokemuksia kahvipäytään

Kaikki sai alkunsa yhdestä hetkestä Porvoon hotellin aamiaisella, jossa Paahtimomestarina toimiva Olli Siitari ensi kertaa maistoi pienpaahtimon tuottamaa, "veret seisauttavaa" kahvia.

Kokemuksen jälkeen kahveissa "normaali" laatu ei ollut enää riittävä, täytyi saadaa jotain ainutlaatuisempaa. Kahvia, joka olisi enemmän kuin kahvi. Siitä alkoi täydellisen kahvimaun metsästys.

Kahvivalikoiman etsintä tehtiin alusta asti huolellisesti ja harkiten. Vain parhaat kahvilajikkeet kelpuutettiin ja niitä etsittiin eri puolilta maailmaa – Väli- ja Etelä-Amerikasta aina Afrikkaan asti.

Paahtimossamme valmistuvat kahvit tarjoavat ponnahduslaudan parhaimpien kahvien maailmaan.

Olemme kahviaktivisteja ja hyvän kahvin konsultteja. Luomme kulttuuria, jossa jokainen voi valmistaa elämänsä parhaimman kupin kahvia.

Kotoisan oloinen kahvila miljöö Nuijamiehessä

Kirjalan Kahvila

Kirjalan Kahvipaahtimon kivijalkakahvila avasi ovensa Nuijamiestenkadulla keväällä 2020.

Korttelikahvilan pienehkö koko kätkee sisälleen suuria makuelämyksiä ja lämmintä tunnelmaa.

Siellä uskotaan hyvän kahvin voimaan ja sen kykyyn yhdistää ihmisiä. Kahvi toimii ajatusten ajurina, parempien keskusteluiden välittäjänä ja kokemusten luojana.

Tästä kahvilasta on muodostunut paikallisten luottopaikka, jonne saavutaan jopa kauempaakin, eikä suotta.

Kahvila on nimetty 2023 vuoden syksyllä Suomen 13. parhaaksi kahvilaksi, joka on vaikuttava saavutus kovasti kilpailulla alalla.

Tutustu kahvilan tarjontaan
Anna ja Väinö Siitari iloisina promokuvassa

Oman kahvionnensa seppä

Kirjala on vahvat arvot omaava perheyritys, jonka syntyminen vaati rohkeutta, uusia aluevaltauksia ja aikaisempien uravalintojen jättämistä.

Me täällä Kirjalan Paahtimolla tuomme pienpaahtimokahvit suomalaisiin pöytiin. Kahvit, jotka maistuvat arjen menossa tai juhlan humussa, ja jotka saavat päivän maistumaan kupposen verran paremmalta.

Kirjalan tarina on täynnä uskallusta ja intohimoa. Siinä vanhat perinteet kohtaavat uuden aikakauden harmonisesti, unohtamatta arvojaan ja olemassaolonsa syvintä merkitystä.

 • Reiluus

  Meille reiluutta on välittää asiakkaistamme, toisistamme ja kuinka kahvimme päätyy pensaista kahvipöytiin. Hyvää
  kahvia ei voi tehdä, ellei se tue hyvää elämää.

  Tutustu hankintaketjuumme 
 • Oma itsensä

  Yksi laatu on yli muiden. Ainutlaatuinen. Sen saavutamme
  olemalla oma itsemme ja tekemällä asioita, jotka tuntuvat meiltä, eikä keneltäkään muulta.

 • Utelias

  Maailma on makujaseikkailuja täynnä ja vain utelias mieli saa siitä parhaan irti. Me olemme jatkuvalla tutkimusmatkalla ja tältä matkalta opitun tuomme asiakkaidemme kahvipöytiin.